Please reload

Følg mig

22 Nov 2018

Det er en flyvsk størrelse...den der inspiration.

Idag havde jeg store planer om at gå i værkstedet...og vågnede op...fuldstændig idéforladt. Ingen inspiration overhovedet. Bare blank.

Her kunne jeg godt mistænke, at det handlede om noget med planlægning. At jeg havde planlagt at gå i værkstedet - i stedet for bare at gå derind. 

Nogle gange laver hjernen sådan en omgang mind-crap - min gør. 

Kort sagt - hvis jeg planlægger værkstedsdage, går der lynhurtigt præstations-fnidder i det.

Måske blev det godt hjulpet på vej af den mandala, der er igang - og som jeg er kommet lidt (meget) skævt ind på. Den lå der på skrivebordet - og jeg magter dårligt nok at kigge på den :-).

Jeg vendte den om - og gik lidt udenfor og skumlede over tingenes tilstand. Endelig en dag i værkstedet - og så skal det gå sådan. Øv. 

Jeg overvejede at 'fremmane' noget. Sådan noget med semi-tvang. Det kommer...

4 Nov 2018

Stilhed. Elsket af nogle, afskyet af andre.

Jeg elsker stilhed. Faktisk så meget, at vi er flyttet ud i den. Den og naturen. 

Her er så stille, at man næsten kan høre græsset gro. Man kan høre fuglenes vingeslag, når de flyver forbi. Træernes susen og bladenes raslen. 

Det er ubeskriveligt dejligt.

Der er så ufattelig meget støj og uro i verden. Vi går nærmest rundt i et lydinferno på daglig basis. 

Det kan være svært at få ørenlyd, at høre sig selv. 

Man skal forholde sig til alt muligt hele tiden. 

For mig er det at være i stilhed blevet det samme som at passe på mig selv.

For i stilheden kan jeg høre og mærke mig selv. Jeg kan lade sindet hvile og slappe af...og på den måde finde ud af at navigere i mig selv og verden. For når sindet slapper af, kan jeg rent faktisk høre, hvad jeg selv tænker og føler om mig selv. Så kan jeg finde ud af, om mine tanker og følelser er mine egn...

8 Apr 2018

Så er det faktum. Vi flytter. 

Til det her fuldstændig magiske sted, vi har været så heldige at finde. Jeg har faktisk lidt svært ved at begribe, at vi har været heldige.

Helt derud, hvor gadebelysning er fraværende, og hvor man skal have ret meget styr på sine indkøbslister, for der er ingen købmand lige om hjørnet. Helt sikkert noget, vi skal arbejde på - indkøbslister :-). 

Til gengæld er der herlighedsværdi for fuld skrue. Egen skov, masser af jord til at dyrke grøntsager og andet sjov og...tadaa...en stald, hvor jeg kan give den fuld gas udi maleri med store armbevægelser. Der er kort sagt: m.u.l.i.g.h.e.d.e.r. Galore. Og det kan vi li'. Det er godt for både krop og fantasi.

Kattene vil nok tro, de er døde og endt i paradis :-). 

1. juni bliver det 'hallo landliv'. Indtil da...flyttekuller. Pladsen indendøre bliver mindre = der skal vælges til og fra. Ryddes op og ud....

30 Mar 2018

Påske. Solskin. FRI. Det bliver ikke meget bedre :-)

Der er nogenlunde ro. Eller nærmere...en pause i bevægelserne :-). For der sker meget for tiden. Og hurtigt. Det er ikke en tid, hvor man (jeg) skal være for kæk i mine udtalelser - det kan hurtigt ende med at det sagte må trækkes tilbage. For tingene udvikler sig i rasende hast - og det der var sandt for et øjeblik siden, er det ikke mere.

Heldigvis kan jeg godt lide bevægelse. Af den konstruktive slags, dog. Der, hvor man vokser - hvor man udvider sig, bevidsthedsmæssigt. Der, hvor der bliver flyttet lidt rundt på perspektivet. 

Vi udvikler os konstant - nogle gange er det bare mere mærkbart. Også fysisk. Som en flytning, eksempelvis. 

Sådan en er jeg ude i. Bogstavelig talt fra det ene øjeblik til det andet. Ikke at vi skal flytte her og nu - men pludselig var huset der. Nærmest lige efter, at jeg havde proklameret, at...

23 Mar 2018

Forår lige om hjørnet. Ja, det burde for længst have været, hvis du spørger mig - for jeg har været klar rigtig længe :-). 

Anyways. Jeg har lyst til sort. For mit indre blik ser jeg sort - med klare, dejlige farver. 

Fine mønstre og snirklede detaljer. 

På sort. 

Kan se det så tydeligt, at det næsten er til at føle på. Det er dejligt, når det er sådan - det gør processen endnu mere spændende. At få det ud, der åbenbart trænger sig så meget på. 

Så jeg er gået i gang.

Musik i ørerne. Har det bedst med musik i ørerne for tiden - det er ikke 'nok' med højtalere - det skal helt ind i ørerne. Så kan jeg forsvinde fra verden for en tid. 'Drukne' mig selv i musik og mønstre og farver. Det bliver intenst på sådan en intens måde :-).

At forsvinde fra verden. Lige sætte den på 'hold'. Det har jeg tit og ofte rigtig meget brug for. Sådan tænker jeg det er, når man er sensitiv. Ikke nødve...

21 Dec 2017

Jeg har afprøvet noget nyt. Sådan da. Måske mere afprøvet et nyt perspektiv.

For første gang har jeg prøvet at lave en mandala, som er bestemt til en anden. En personlig mandala, som tager afsæt i personen, der skal modtage den. Og ikke i, at jeg laver en, som så bliver givet væk/solgt senere. Denne her kan kun have én bestemt ejer - nemlig den, den er lavet til.

Jeg anede slet ikke, hvilken fantastisk proces, jeg fik sat gang i, da jeg startede.

Første step er at sætte sig selv fuldstændig til side. Det skulle ikke være 'mine' farver, mønstre, symboler eller andet, der blev lavet. Faktisk skulle jeg bare føre penslen.

Egentlig troede jeg, at det ville være lidt af en udfordring. Men det var bemærkelsesværdigt nemt. Nærmest lige ud ad landevejen.

Farverne dukkede ret hurtigt op - og blev hurtigt fulgt af et billede af en stor Lotus-blomst. 

Ikke lige det, jeg havde tænkt - me...

30 Nov 2017

Så er det en realitet. Billederne er hængt op, og min første 'solo'-udstilling er i gang :-).

Det foregår på Brønderslev Bibliotek, i caféen, hvor billederne kan ses frem til den 22. december. 

Det ser ret flot ud, hvis jeg selv skal sige det :-). Og føles lidt underligt...at det er mine billeder, der pryder væggene i caféen. 

Men det føles allermest ret fedt. 

At det så udviklede sig, er en anden sag. Egentlig troede jeg, at jeg skulle udstille i nogle glasmontrer....heldigvis tog jeg forbi, for at besigtige forholdene. For der kunne den søde kvinde oplyse, at de skam regnede med, at jeg udstillede i caféen. Gisp. 

En hurtig omtænkning - og vupti kom mine store billeder også med. 

Har du tid og lyst - så kig endelig forbi :-)

19 Nov 2017

Uh hvor jeg bare æææælsker metallic farver. 

Jeg elsker det skinnende look, glitter og pling-pling - som jeg kalder det.

I den forbindelse er det jo så bare helt fantastisk at have fødselsdag OG en ægtefælle, der kender min hang.

Så gaven fra ham: 'gå amok i butikken'.

Butikken er en fin lille hollandske butik, som har liiige de farver, jeg drømte om. For metallic farver er ikke bare lige at støve op på de her breddegrader...som med rigtig mange andre spændende ting indenfor materialer, måtte jeg ty til udlandet. Lidt trættende, men når det åbenbart ikke kan være anderledes, kan jeg kun sige 'hurra' for internettet :-)

Anyways. Nu skal man jo ikke komme med sådan en opfordring 2 gange.

Så jeg bestilte....maaange farver. Eller faktisk mange flasker...21 stk., for at være helt præcis. Ikke 21 forskellige, men flere af samme farve.

Dazzling metallics. Og dazzling (blændende) er li...

17 Nov 2017

En ny mandala har set dagens lys. Den lavede stort set sig selv, så det gjaldt bare om at følge trop :-).

Normalvis giver jeg ikke mine mandalaer titler - ikke af princip, det sker bare ikke. Jeg tror ikke, jeg har nogen holdning til det der med titler. Mange gange giver en titel kun mening for den, der giver den - og det har ikke så meget med andre at gøre, tænker jeg. Man kan se, hvad man vil eller har lyst til i et billede - det vil jeg helst ikke 'styre' ved putte en titel på.

Anyways. Verden er fuld af paradokser og tilsyneladende selvmodsigelser. For ovennævnte til trods, har denne mandala fået en titel. Den insisterede. Der sker så mange finurlige ting på 'mandala-fronten' for tiden - så jeg følger bare med. Og har derfor navngivet den. 

'Goodbye Milkyway'.

Den måler 35 x 35 cm. Jeg har brugt blæk, akrylfarve og posca-tuscher. Og en del guld :-). Faktisk temmelig mege...

12 Nov 2017

Nogengange sker det, at en mandala dukker spontant op. Ret ofte egentlig - men indimellem føles det en anelse anderledes. Sådan lidt udefinerbart - jeg ved bare, at den skal laves uden de store overvejelser. Det er også de gange, jeg ville ønske, at man kunne tage en fotokopi af sin hjerne - for det kan være svært at få billederne ud i 'præcis gengivelse'.

Jeg kan kun prøve og håbe på, at den lander nogenlunde som den ser ud i hovedet. Og HURRA, når det lykkes :-).

Det gjorde det så idag. Så hurra for det :-).

Egentlig startede jeg på den igår. Lyset var temmelig dårligt, for jeg sad ikke i værkstedet, men nedenunder. Så det var lidt spændende at se, hvordan den så ud i ordentligt lys idag. Det var ikke liiige godtnok, så jeg satte mig til at arbejde videre på den.

Jeg er ret glad for metallic farver - så metallic farver kom der på. 

Det er ret svært at så på billedet - den e...

Please reload

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

22 Nov 2018

8 Apr 2018

30 Mar 2018

30 Nov 2017

19 Nov 2017

17 Nov 2017

12 Nov 2017

Please reload

Seneste blogindlæg
Sorter efter tags
Arkiv
Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2023 by The Painter. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook