Please reload

Følg mig

15 Apr 2020

Dagene sluger hinanden. De er relativt ens - og det kan ærlig talt være svært lige at finde ud af, hvilken ugedag det er. Det er jo så ikke så slemt, hvis det er gode dage. Og det er det, her i Corona-asylet. Fyldt med lutter gode sager og kun med de input, jeg vælger skal være her. Min normale livsstil er ligefrem blevet helt trendy. Tror det er en af de få gange i mit liv, hvor jeg faktisk gør det, rigtig mange andre også gør - lever introvert. Jeg kan skam sagtens være ekstrovert - hvis jeg skal. Bare der er mulighed for at trække stikket ind imellem, så går det. Jeg er ret tilfreds i mit eget selskab og vil hellere danse rundt på de indre linier end balancere imellem indtryk og menneskelige psykologier ude i verden. 

Anyways. Lige nu flyder stuen med papir og farver og andet guf. Men det varer ikke ved. For lige om lidt flytter vi. Igen. De seneste 10 år har vi muntre...

17 Mar 2020

Jeg står i døren og kigger på den opvisning 2 rovfugle laver på himlen. Det er så fascinerende at se på. Det er også nærmest det eneste, der sker på himlen lige nu. Der er stille. Verden er lukket ned - eller ihvertfald store dele af den. Stikket er trukket, og lige pludselig er der masser af den tid, folk sædvanligvis efterlyser. Noget tyder på, at der er brug for det. Planeten har brug for det - og menneskerne på den har brug for det. Det store spørgsmål er så, hvad den tid bliver brugt på - eller skal bruges på.

Man kunne jo skabe noget. Af mange forskellige årsager er det en vældig god idé. Man kan skabe sit eget rum, og selv fylde det derind, som man synes skal være der. Det giver sådan en dejlig modvægt på den mangel på kontrol, som tiden er præget af. Jeg vil til enhver tid anbefale, at man kaster sig over noget kreativt - mest fordi det er mit eget afsæt. Men også...

6 Mar 2020

Endelig weekend...forstået på den måde, at jeg hele ugen har arbejdet med og på det samme mønster og endelig nåede i mål idag. Sådan da. Jeg er faktisk mægtig stolt af mig selv og den vedholdenhed, jeg har lagt for dagen hele ugen. 3 gange har jeg tegnet det mønster, som vel må betegnes som...well, moderat kompliceret :-).

Jeg så det og blev begejstret. Måtte bare lave det. Det sker ofte, at jeg bliver tiltrukket af noget, som ligger over 'mit niveau'...især når det handler om nye teknikker og metoder. Jeg får sådan en trang til at gøre det...sådan á la 'det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt'. Nogen gange får jeg ret, andre ikke.

Ikke desto mindre...når jeg begynder på noget nyt, bliver jeg bare tit draget af ting, der ligger lidt længere fremme på læringsvejen. Jeg kommer jo derhen alligevel, så hellere før end siden - so to speak :-).

Anyways. Dette mønster...

28 Feb 2020

Så langt så godt. Mandalaen er færdig. Og sikke en rejse her til. Mønsteret er prøvet før - jeg havde bare lyst til at arbejde med det igen. Det har været en vældig underfundig og stærkt humoristisk proces at komme til 'færdig'. 

Søndag:

Mønsteret blev tegnet op på akrylpapir. 

Mandag:

Blå farver dukkede op inde i hovedet. Så der blev lavet farveprøver - der var ikke så meget slinger i valsen, for det skulle 'bare' være blå nuancer OG guld.

Tirsdag:

For meget blå. Grøn måtte til. Og et meget detaljeret mønster som ramme. Det tog mange timer at tegne op.

Onsdag:

Den grønne spillede ikke. Ej heller gjorde det snirklede mønster. Så dagen startede med at viske alt ud - og omgøre grøn til mørk pink. Et nyt mønster blev tegnet op. 

Torsdag:

Det nye mønster blev visket ud. Intet spillede. Skraldespanden var meget fristende. Travede frem og tilbage. Gik udenfor. Tilbage. Stadig d...

23 Feb 2020

...kan godt være svært, når man presser citronen liiige rigeligt. Som i: at tegne 9 ens mønstre, istedet for at tegne 1 og overføre resten med kalkerpapir. Hm. Tænkte, at det vel kunne være fint nok at prøve - og det var jo også kun et lille mønster :-)

Det blev lidt uoverskueligt indimellem og meget koncentreret. Men det lykkedes.

Det er ikke en metode, jeg tænker at fortsætte med - minder lidt om den 'længste omvej'. Men så blev jeg så klog :-)

Slutresultatet blev fint nok. Malet med akrylfarver. Det er længe siden, jeg sidst har brugt dem, så det var faktisk helt dejligt :-). 

Det er en mageløs proces. Elsker det. Der er så ufattelig meget mere at lære og prøve, u.e.n.d.e.l.i.g.e muligheder. Kort sagt: fantastisk :-)

14 Feb 2020

Matematik var ikke min spidskompetence, da jeg gik i skole. Jeg var heller ikke særlig glad for det. Dengang. Altså lige bortset fra ét emne. Geometri. Lige så lidt som jeg brød mig om matematik som fag, lige så glad var jeg for emnet 'geometri'. Jeg elskede det. 

En helt ny verden åbnede sig. En verden af mønstre og former...udi det uendelige. 

Den glæde har jeg stadig - og det er formentlig også derfor, jeg begyndte at lave mandalaer i sin tid. 

Der er mønstre overalt. Eller: jeg ser dem overalt. Og ét af de steder, mine øjne har fundet en særlig stor glæde, er når jeg kigger på islamisk dekorationskunst. Jeg ser kun mageløs skønhed, når jeg kigger på de fantastiske dekorationer, jeg har set i moskèer, på huse og andre steder. Det fylder mig med ærefrygt, når jeg tænker på det store arbejde og den umage, der ligger bag.

Well. Så langt, så godt. Nu har jeg besluttet mi...

22 Nov 2018

Det er en flyvsk størrelse...den der inspiration.

Idag havde jeg store planer om at gå i værkstedet...og vågnede op...fuldstændig idéforladt. Ingen inspiration overhovedet. Bare blank.

Her kunne jeg godt mistænke, at det handlede om noget med planlægning. At jeg havde planlagt at gå i værkstedet - i stedet for bare at gå derind. 

Nogle gange laver hjernen sådan en omgang mind-crap - min gør. 

Kort sagt - hvis jeg planlægger værkstedsdage, går der lynhurtigt præstations-fnidder i det.

Måske blev det godt hjulpet på vej af den mandala, der er igang - og som jeg er kommet lidt (meget) skævt ind på. Den lå der på skrivebordet - og jeg magter dårligt nok at kigge på den :-).

Jeg vendte den om - og gik lidt udenfor og skumlede over tingenes tilstand. Endelig en dag i værkstedet - og så skal det gå sådan. Øv. 

Jeg overvejede at 'fremmane' noget. Sådan noget med semi-tvang. Det kommer...

4 Nov 2018

Stilhed. Elsket af nogle, afskyet af andre.

Jeg elsker stilhed. Faktisk så meget, at vi er flyttet ud i den. Den og naturen. 

Her er så stille, at man næsten kan høre græsset gro. Man kan høre fuglenes vingeslag, når de flyver forbi. Træernes susen og bladenes raslen. 

Det er ubeskriveligt dejligt.

Der er så ufattelig meget støj og uro i verden. Vi går nærmest rundt i et lydinferno på daglig basis. 

Det kan være svært at få ørenlyd, at høre sig selv. 

Man skal forholde sig til alt muligt hele tiden. 

For mig er det at være i stilhed blevet det samme som at passe på mig selv.

For i stilheden kan jeg høre og mærke mig selv. Jeg kan lade sindet hvile og slappe af...og på den måde finde ud af at navigere i mig selv og verden. For når sindet slapper af, kan jeg rent faktisk høre, hvad jeg selv tænker og føler om mig selv. Så kan jeg finde ud af, om mine tanker og følelser er mine egn...

8 Apr 2018

Så er det faktum. Vi flytter. 

Til det her fuldstændig magiske sted, vi har været så heldige at finde. Jeg har faktisk lidt svært ved at begribe, at vi har været heldige.

Helt derud, hvor gadebelysning er fraværende, og hvor man skal have ret meget styr på sine indkøbslister, for der er ingen købmand lige om hjørnet. Helt sikkert noget, vi skal arbejde på - indkøbslister :-). 

Til gengæld er der herlighedsværdi for fuld skrue. Egen skov, masser af jord til at dyrke grøntsager og andet sjov og...tadaa...en stald, hvor jeg kan give den fuld gas udi maleri med store armbevægelser. Der er kort sagt: m.u.l.i.g.h.e.d.e.r. Galore. Og det kan vi li'. Det er godt for både krop og fantasi.

Kattene vil nok tro, de er døde og endt i paradis :-). 

1. juni bliver det 'hallo landliv'. Indtil da...flyttekuller. Pladsen indendøre bliver mindre = der skal vælges til og fra. Ryddes op og ud....

30 Mar 2018

Påske. Solskin. FRI. Det bliver ikke meget bedre :-)

Der er nogenlunde ro. Eller nærmere...en pause i bevægelserne :-). For der sker meget for tiden. Og hurtigt. Det er ikke en tid, hvor man (jeg) skal være for kæk i mine udtalelser - det kan hurtigt ende med at det sagte må trækkes tilbage. For tingene udvikler sig i rasende hast - og det der var sandt for et øjeblik siden, er det ikke mere.

Heldigvis kan jeg godt lide bevægelse. Af den konstruktive slags, dog. Der, hvor man vokser - hvor man udvider sig, bevidsthedsmæssigt. Der, hvor der bliver flyttet lidt rundt på perspektivet. 

Vi udvikler os konstant - nogle gange er det bare mere mærkbart. Også fysisk. Som en flytning, eksempelvis. 

Sådan en er jeg ude i. Bogstavelig talt fra det ene øjeblik til det andet. Ikke at vi skal flytte her og nu - men pludselig var huset der. Nærmest lige efter, at jeg havde proklameret, at...

Please reload

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

17 Mar 2020

14 Feb 2020

22 Nov 2018

8 Apr 2018

30 Mar 2018

Please reload

Seneste blogindlæg
Sorter efter tags
Arkiv