Please reload

Følg mig

28 Feb 2020

Så langt så godt. Mandalaen er færdig. Og sikke en rejse her til. Mønsteret er prøvet før - jeg havde bare lyst til at arbejde med det igen. Det har været en vældig underfundig og stærkt humoristisk proces at komme til 'færdig'. 

Søndag:

Mønsteret blev tegnet op på akrylpapir. 

Mandag:

Blå farver dukkede op inde i hovedet. Så der blev lavet farveprøver - der var ikke så meget slinger i valsen, for det skulle 'bare' være blå nuancer OG guld.

Tirsdag:

For meget blå. Grøn måtte til. Og et meget detaljeret mønster som ramme. Det tog mange timer at tegne op.

Onsdag:

Den grønne spillede ikke. Ej heller gjorde det snirklede mønster. Så dagen startede med at viske alt ud - og omgøre grøn til mørk pink. Et nyt mønster blev tegnet op. 

Torsdag:

Det nye mønster blev visket ud. Intet spillede. Skraldespanden var meget fristende. Travede frem og tilbage. Gik udenfor. Tilbage. Stadig d...

23 Feb 2020

...kan godt være svært, når man presser citronen liiige rigeligt. Som i: at tegne 9 ens mønstre, istedet for at tegne 1 og overføre resten med kalkerpapir. Hm. Tænkte, at det vel kunne være fint nok at prøve - og det var jo også kun et lille mønster :-)

Det blev lidt uoverskueligt indimellem og meget koncentreret. Men det lykkedes.

Det er ikke en metode, jeg tænker at fortsætte med - minder lidt om den 'længste omvej'. Men så blev jeg så klog :-)

Slutresultatet blev fint nok. Malet med akrylfarver. Det er længe siden, jeg sidst har brugt dem, så det var faktisk helt dejligt :-). 

Det er en mageløs proces. Elsker det. Der er så ufattelig meget mere at lære og prøve, u.e.n.d.e.l.i.g.e muligheder. Kort sagt: fantastisk :-)

14 Feb 2020

Matematik var ikke min spidskompetence, da jeg gik i skole. Jeg var heller ikke særlig glad for det. Dengang. Altså lige bortset fra ét emne. Geometri. Lige så lidt som jeg brød mig om matematik som fag, lige så glad var jeg for emnet 'geometri'. Jeg elskede det. 

En helt ny verden åbnede sig. En verden af mønstre og former...udi det uendelige. 

Den glæde har jeg stadig - og det er formentlig også derfor, jeg begyndte at lave mandalaer i sin tid. 

Der er mønstre overalt. Eller: jeg ser dem overalt. Og ét af de steder, mine øjne har fundet en særlig stor glæde, er når jeg kigger på islamisk dekorationskunst. Jeg ser kun mageløs skønhed, når jeg kigger på de fantastiske dekorationer, jeg har set i moskèer, på huse og andre steder. Det fylder mig med ærefrygt, når jeg tænker på det store arbejde og den umage, der ligger bag.

Well. Så langt, så godt. Nu har jeg besluttet mi...

Please reload

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

17 Mar 2020

14 Feb 2020

22 Nov 2018

8 Apr 2018

30 Mar 2018

Please reload

Seneste blogindlæg
Sorter efter tags
Arkiv
Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2023 by The Painter. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook