March 17, 2020

February 14, 2020

November 22, 2018

November 4, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Seneste blogindlæg

Maleglæde

October 15, 2017

Ja, det kunne også hedde farveglæde. Jeg elsker at male - og jeg elsker farver. Punktum. Hvis jeg helt selv kunne bestemme - eller rettere: hvis jeg kunne abstrahere fra, at det er dejligt med en lønseddel hver måned, så lavede jeg ikke andet end at male. Men fornuften må råde - eller bekvemmeligheden, trygheden...whatever - og derfor har jeg altså et helt almindeligt menneskejob til daglig. 

 

Det er en lang og gammel diskussion om frihed versus tryghed. Jeg kan godt lide, at jeg ikke behøver at tænke på, hvor pengene skal komme fra - så derfor har jeg lavet et kompromis med mig selv. Jeg hoppede helt væk fra at arbejde med min (-e) uddannelse (-r) og valgte at tage et job, som ikke kræver en helt masse. Det giver en indtægt og det er, hvad der er i det. 

Det fungerer. Min energi bliver brugt på maleri, og jeg er tilfreds. Og banken er tilfreds :-).

 

Godt så. I denne weekend var det så ikke billeder, jeg kastede mig over - de ligger til tørre og fylder temmelig meget i værkstedet, så jeg rykkede nedenunder og gik i gang med at male et skab.

 

Det er mega sjovt at male møbler. At stå med et møbel og skabe sit helt eget udtryk - det kan jeg rigtig godt lide. Skabet er købt på genbrug for nærmest ingen penge, malingen er kalkmaling fra Annie Sloan. Og så er det bare at sætte igang.

 

Et helt almindeligt skab - temmelig kedeligt, men det er jo det, der skal gøres noget ved :-).

 

Fordelen ved kalkmaling er, at der intet skal gøres ved skabet, inden der startes. Intet. Det er et godt ord i den sammenhæng, og det er lige præcis det, jeg elsker ved kalkmaling. Og processen er hurtig. Ikke noget med laaaange tørretider eller endeløst sliberi. Bare male og bearbejde.

 

Først blev det hele malet blåt. 

Så blev der malet hist og pist med forskellige farver - gul, turkis og orange. 

Det så farligt ud. For at sige det mildt. Men alle de farver - samt den blå farve i bunden - skaber dybde i farven. Det skal nogle gange være skidt, før det bliver godt - og processen er sjov. 

 

Sluttelig skulle hele molevitten males i den farve, jeg ville have skabet i. I dette tilfælde rød.

Så igang med sandpapir for at ridse og skrabe - altsammen for at give skabet et slidt og gammelt look. Mere 'klatmaleri' - og da jeg endelig blev tilfreds, fik det hele først en omgang med lys voks og til sidst mørk voks.

 

Inde i Aalborg havde jeg fundet nogle greb, som jeg synes er vældig fine. De kom på. Og så var den ged sådan set barberet :-)

 

Jeg synes selv, det er blev vældig fint. Faktisk er jeg godt og grundigt tilfreds med både skab og mig selv. Nu kan det få lov til at gøre nytte i vores entré. 

 

Sådan gik sådan en søndag så fint. 

 

Hav en dejlig søndag aften derude :-)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg mig
Please reload

Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by The Painter. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook