March 17, 2020

February 14, 2020

November 22, 2018

November 4, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Seneste blogindlæg

Mandala violetta

October 29, 2017

Af forskellige årsager har jeg været igennem en lang mandala-løs periode. Den er slut nu. Åbenbart. 

For lige pludselig var der en, der ville ud. Altså en mandala. Jeg har altid mandalaer i hovedet - det kører lidt som en puls. Når jeg ikke laver mandalaer er det ikke, fordi inspirationen mangler - der er masser at tage af. Altid. Det er det fantastiske ved at lave mandalaer - der er altid et eller andet at tage fat på. 

 

Denne her er lidt sjov. For jeg vidste faktisk ikke, at den var så ivrig efter at se dagens lys.

Jeg har altid en vældig dialog med mine mandalaer - nogle er ret tavse, andre noget mere snakkesaglige. Det kan godt være, at det lyder lidt...hm...finurligt (lidt til en side er man vel altid:-) ), men sådan er det for mig og mine mandalaer. Som regel starter jeg bare udfra et eller andet, der er dukket op - og på et eller andet tidspunkt i processen begynder den at tale. Og på den måde bliver jeg guidet igennem processen. Vi kan godt diskutere voldsomt - gerne om farver. Jeg kan blive knotten - mandalaen kan blive knotten. Men vi bliver altid enige igen. 

 

Anyways. I fredags blev min (indre) verden fyldt med farven violet. Det føltes nærmest som en tsunami af violet - og jeg tænkte, at det kunne være en fin farve til en mandala. Masser af violet. Og metal-farver. På et stort lærred.

Uh så fint det kunne være...det føltes bare fedt at tænke på og være i. 

Men. 'Jeg har jo ikke et stort lærred lige nu'...tænkte jeg. Kunne heller ikke lige overskue, hvor jeg skulle få fat i et, for jeg havde nogle aftaler efter arbejde - bl.a. en firmafest - så det måtte vente.

 

Godt så. På vej hjem skulle jeg forbi Hobbygården i Kås for at hente nogle materialer. Der var ikke åbent, men jeg havde en aftale - jeg var bare lige lidt for tidligt på færde. Tiden skulle bruges til et eller andet - og næææh, der lå jo så lige en genbrug, jeg aldrig har været i. 

Og der stod lærredet. Lige ved siden af disken ved indgangen. Mange genbrug har jeg besøgt gennem tiden, men jeg har aldrig set et lærred på 1 x 1 meter til salg. 

De søde damer vidste ikke helt, hvad det var - og prisen...ja det var de så ikke helt sikre på, så der kom lige gang i en mindre diskussion. Jeg ventede.

'25 kr., hvad siger du til det?', spurgte den ene. 

Jeg indrømmer gerne, at jeg havde lidt svært ved at skjule min begejstring. Kææææft et kup! 

Der var det store lærred - og der var så også weekendens indhold :-).

 

I går lavede jeg lige noget andet i værkstedet, mens mandalaen lige så stille begyndte at falde plads, rent farvemæssigt. I dag begyndte jeg. Og sikke dog en snakkesaglig sag, jeg har gang i. Det er da lige før, blyanten styrede sig selv. Eller rettere: det gjorde den. Jeg forsøgte bare at følge med så godt, jeg kunne, for ikke nok med, at den - hun - taler....hun har også travlt. 

 

 

Så jeg kan ikke sige andet, end at jeg har været i godt selskab hele dagen. Optegningen er færdig - den er kommet en del længere end på billedet. Processen denne gang er optegning og maling skiftevis - det er nyt. Jeg plejer at tegne alt op, før maleriet begynder, så det her er temmelig anderledes for mig. Men ret interessant. 

 

En underfundig uge nærmer sig sin afslutning. Min udstilling forløb glimrende. Det var en test. Dels for at udstille mine mandalaer i det hele taget, dels for at se dem opstillet i rammer. Det så vældigt ud - og reaktionen var meget meget positiv. Jeg havde ikke lige set dét komme, tror jeg. Jeg havde ikke de store forventninger - jeg var mest fokuseret på, at jeg kom i gang med at udstille. Det er svært at sige, hvad jeg havde forestillet mig - det foregik på Fremtidens Plejehjem, hvor jeg også arbejder, så det var på flere måder udfordrende. Havde mest tænkt, at det måske var for 'anderledes'.

Men mine mandalaer blev særdeles godt modtaget - til min store forundring :-). 

 

Det er jeg meget taknemmelig for. Det er altid glædeligt, når ens intention bliver opfattet :-). 

 

Hav en dejlig søndag aften derude :-)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg mig
Please reload

Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by The Painter. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook