March 17, 2020

February 14, 2020

November 22, 2018

November 4, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Seneste blogindlæg

At give er at få

December 21, 2017

Jeg har afprøvet noget nyt. Sådan da. Måske mere afprøvet et nyt perspektiv.

For første gang har jeg prøvet at lave en mandala, som er bestemt til en anden. En personlig mandala, som tager afsæt i personen, der skal modtage den. Og ikke i, at jeg laver en, som så bliver givet væk/solgt senere. Denne her kan kun have én bestemt ejer - nemlig den, den er lavet til.

 

Jeg anede slet ikke, hvilken fantastisk proces, jeg fik sat gang i, da jeg startede.

Første step er at sætte sig selv fuldstændig til side. Det skulle ikke være 'mine' farver, mønstre, symboler eller andet, der blev lavet. Faktisk skulle jeg bare føre penslen.

 

Egentlig troede jeg, at det ville være lidt af en udfordring. Men det var bemærkelsesværdigt nemt. Nærmest lige ud ad landevejen.

Farverne dukkede ret hurtigt op - og blev hurtigt fulgt af et billede af en stor Lotus-blomst. 

Ikke lige det, jeg havde tænkt - men hov...jeg skulle jo ikke tænke. Bare tegne og male :-)

 

Og så gik det ellers over stok og sten. Der kom masser af oplysninger - flere gange måtte jeg i gang forskellige steder, bare for at huske, hvad der kom ind. Så dukkede nogle symboler op, fulgt af mønstre, der skulle tegnes. 

 

Jeg plejer aldrig at skrive på mine billeder - men denne gang dukkede et citat op, som skulle stå på bagsiden. Og da det var skrevet, var mandalaen færdig. Ingen slinger i valsen o v e r h o v e d e t.

 

Så underfundigt og så magisk. Jeg var så grebet og rørt under hele processen, at jeg sjældent har oplevet noget lignende. Selve processen - eller måden at gøre det på - er dybt befriende. Jeg skulle ikke mene noget, synes noget eller på nogen måde forholde mig til nogetsomhelst. Jeg skulle bare gøre. 

Det var fuldstændig ligegyldigt, hvad jeg mente om nogen ting - for det var ikke mig, det handlede om. Ingen vurderinger er en befriende ting. 

At jeg bagefter synes, den er flot, er en anden ting - men mens det stod på, var det ligegyldigt. 

 

Det kunne aldrig ende med, at jeg ville beholde den - for det har aldrig været min. Den tilhører en bestemt person og kan aldrig være andres. Det er jo fantastisk. Så enkelt og ligetil. Så ukompliceret og totalt støvsuget for diverse overvejelser.

 

I går blev den videregivet til modtageren. Og han blev glad. Meget glad. Den sad sådan set lige i skabet. 

Jeg er dybt ydmyg og taknemmelig. Tænk at kunne give sådan en gave, som bringer så stor glæde. Og selv få så meget igen. Det er...sand glæde.

 

Nu ved jeg, at jeg har taget første skridt på en helt ny sti. Kun tiden vil vise, hvor den bringer mig hen. Men jeg er klar :-)

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg mig
Please reload

Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by The Painter. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook