March 17, 2020

February 14, 2020

November 22, 2018

November 4, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Seneste blogindlæg

Stregernes magi

February 14, 2020

Matematik var ikke min spidskompetence, da jeg gik i skole. Jeg var heller ikke særlig glad for det. Dengang. Altså lige bortset fra ét emne. Geometri. Lige så lidt som jeg brød mig om matematik som fag, lige så glad var jeg for emnet 'geometri'. Jeg elskede det. 

En helt ny verden åbnede sig. En verden af mønstre og former...udi det uendelige. 

Den glæde har jeg stadig - og det er formentlig også derfor, jeg begyndte at lave mandalaer i sin tid. 

 

Der er mønstre overalt. Eller: jeg ser dem overalt. Og ét af de steder, mine øjne har fundet en særlig stor glæde, er når jeg kigger på islamisk dekorationskunst. Jeg ser kun mageløs skønhed, når jeg kigger på de fantastiske dekorationer, jeg har set i moskèer, på huse og andre steder. Det fylder mig med ærefrygt, når jeg tænker på det store arbejde og den umage, der ligger bag.

 

Well. Så langt, så godt. Nu har jeg besluttet mig for, at jeg vil lære at lave islamiske mønstre. 

Og har nu betrådt ´de 1000 stregers land´:-).

 

Udstyret med passer, lineal og en blyant - og en rasende god bog af Eric Broug om emnet - gik jeg igang.

 

Masser af streger. Det tog sin tid, før jeg kunne begynde at tegne de rigtige streger op med en sort tusch og derefter viske resten ud...og vupti. Som ved et trylleslag stod mønstret der.

 

Nu sidder jeg med det færdige arbejde. Om muligt med endnu større respekt for det arbejde, der ligger bag alle de fantastisk dekorationer, jeg har set på rejser til lande, hvor de bliver brugt.

Jeg er betaget af processen. Og ganske tilfreds med resultatet og det faktum, at det blev til i første forsøg...og på finurlig vis uden fejl :-)

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg mig
Please reload

Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by The Painter. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook