March 17, 2020

February 14, 2020

November 22, 2018

November 4, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Seneste blogindlæg

Om processer og magien i en te-ske

February 28, 2020

Så langt så godt. Mandalaen er færdig. Og sikke en rejse her til. Mønsteret er prøvet før - jeg havde bare lyst til at arbejde med det igen. Det har været en vældig underfundig og stærkt humoristisk proces at komme til 'færdig'. 

 

Søndag:

Mønsteret blev tegnet op på akrylpapir. 

Mandag:

Blå farver dukkede op inde i hovedet. Så der blev lavet farveprøver - der var ikke så meget slinger i valsen, for det skulle 'bare' være blå nuancer OG guld.

Tirsdag:

For meget blå. Grøn måtte til. Og et meget detaljeret mønster som ramme. Det tog mange timer at tegne op.

Onsdag:

Den grønne spillede ikke. Ej heller gjorde det snirklede mønster. Så dagen startede med at viske alt ud - og omgøre grøn til mørk pink. Et nyt mønster blev tegnet op. 

Torsdag:

Det nye mønster blev visket ud. Intet spillede. Skraldespanden var meget fristende. Travede frem og tilbage. Gik udenfor. Tilbage. Stadig dumt. Sad og stirrede tomt ud i luften - og kom pludselig til at fundere over, hvad orange i grunden havde gjort :-). Altså bortset fra, at den ikke var en del af den forkromede plan - men det var pink heller ikke, så hvad fan...At hente den - og skete der ting og sager. Et 3. mønster blev tegnet op - og så ganske fornuftigt ud. Hvis man altså kan tale om fornuft i sådan en proces. 

Fredag/idag: Finpudsning. Og bum f.æ.r.d.i.g.

 

 

Det var den korte version af processen. Jeg har nærmest brugt 1/2 viskelæder - og noget, der virker som uendelig meget tid på 'frem og tilbage'-bevægelser. 

'Vi' kom bare skævt fra start. Det blev for konstrueret. Så det var igen igen en læring udi at begrænse konstruktioner til et minimum. At lade være med at fintænke for meget. Og lade planlægning være noget, der er forbeholdt kalenderen :-).

 

Nu er jeg til gengæld vældig tilfreds. 

Og jeg har lært en rasende masse, synes jeg. Eksempelvis noget om overførsel af motiver, der gentager sig - i en mønsterbort. Jeg har altid brugt madpapir og tegnet op - og tegnet over. Lidt omfattende, når det samme motiv skal tegnes op 30 gange.

Og så var det, jeg opdagede fidusen med en teske. En helt almindelig ske. Så nu er det at tegne motivet op på madpapir (jeg har ikke andet...endnu) - og så bruge teskeen til at 'gnide' ovenpå, så mønsteret bliver trykket ned på det planlagte sted.

 

Det var en åbenbaring. Ja, jeg blev faktisk helt høj. Mage til fidus! Det er helt vildt - tænk alt det arbejde, jeg sparer fremover. 

 

Ja, sådan lærer man så meget undervejs :-).

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg mig
Please reload

Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by The Painter. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook