March 17, 2020

February 14, 2020

November 22, 2018

November 4, 2018

April 8, 2018

March 30, 2018

Please reload

Seneste blogindlæg

Tid til at skabe

March 17, 2020

Jeg står i døren og kigger på den opvisning 2 rovfugle laver på himlen. Det er så fascinerende at se på. Det er også nærmest det eneste, der sker på himlen lige nu. Der er stille. Verden er lukket ned - eller ihvertfald store dele af den. Stikket er trukket, og lige pludselig er der masser af den tid, folk sædvanligvis efterlyser. Noget tyder på, at der er brug for det. Planeten har brug for det - og menneskerne på den har brug for det. Det store spørgsmål er så, hvad den tid bliver brugt på - eller skal bruges på.

 

Man kunne jo skabe noget. Af mange forskellige årsager er det en vældig god idé. Man kan skabe sit eget rum, og selv fylde det derind, som man synes skal være der. Det giver sådan en dejlig modvægt på den mangel på kontrol, som tiden er præget af. Jeg vil til enhver tid anbefale, at man kaster sig over noget kreativt - mest fordi det er mit eget afsæt. Men også fordi jeg på eget liv og egen krop har erfaret hvad godt det kan gøre, når det hele sejler og tingene spidser til. Når kontrol er en by i Rusland, og når stemninger og følelser truer med at slå en ud af kurs. I bund og grund var det derfor, jeg genoptog maleriet for snart 10 år siden. 

 

Det skete nærmest pr. instinkt og var fuldstændig uforudset. Rent intuitivt fornemmede jeg bare, at det ville være godt. Og det startede så den fantastiske rejse, jeg fortsat befinder mig på. At skabe noget handler om langt mere end at male eller tegne. Det er bare én måde, det kan komme til udtryk på. Kreativitet er sådan en kæmpestor størrelse, men omvendt også noget, jeg tror, er en grundlæggende menneskelig egenskab - som det i den grad er en rigtig god ting at sætte i spil nu. Tingenes udvikling kan vi ikke gøre så meget ved - men vi kan selv bestemme, hvad vi gør med det.

 

Apropos maleri. Jeg har - stadig - gang i mit 'projekt' omkring islamiske mønstre/dekorationer. Det er sådan set ret intenst - som i: +7-8 timer dagligt. Denne og sidste uge har mest været maleri, fordi det faktisk er lidt hårdt for nakke og ryg med alt det tegneri ved et bord, som på ingen måde er skabt til den slags udfoldelser. 

 

 

Tegningen var klar til næste skridt. Så tænkte jeg, at det var en god idé med noget farveleg. Mest fordi jeg 'jagtede' en bestemt grøn farve - så det gik der en del tid med at muntre mig med. Det er så fint med idéer - i dette tilfælde, at der skulle være meget grønt i forskellige nuancer. Sådan gik det så ikke. For andre farver meldte sig, da jeg nu var igang. Det tog en lidt anden retning.

 

Jeg blev så glad for den blå, at den bare fik lov til at styre sagerne. 

 

Sådan kan det gå med de idéer. De kommer og går...man må bare arbejde med...er min erfaring. Ellers bliver det noget makværk, som ikke fungerer. De sorte stjerner, eksempelvis. De var gyldenorange. Farven er vanvittig lækker - det duede bare ikke. En timeout måtte til. Og så gik det i sort for dem :-).

 

 

 

Sjovt med den forskel, når lyset skifter. Det er svært at se, at de skinnende stjerner er kobber-farvede, men det er de :-).

 

Hav en dejlig dag derude :-)

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg mig
Please reload

Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by The Painter. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook